29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași și București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au efectuat, ieri, 12 percheziții, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și trafic de minori.

La data de  8 iunie a.c.,  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au efectuat 12 percheziții, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2010, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy” sau prin cumpărare de la alți traficanți, le-ar fi cazat în mai multe imobile din municipiul Călărași, apoi le-ar fi transportat în Spania, unde ar fi fost exploatate sexual, în mai multe cluburi sau în locațiile clienților. 

Pentru documentarea cauzei, a fost utilizat sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informații cu partenerii din Spania, respectiv Poliția Națională (CGEF – UCRIF Central). La percheziții au participat 2 ofițeri de poliție din cadrul Poliției Naționale a Spaniei și 2 ofițeri de legătură din cadrul Ambasadei Spaniei la București.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate 2 autoturisme, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bijuterii din aur (în greutate de aproximativ 250 de grame), 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline, 20 de telefoane mobile, 1 tableta, 1 notebook, documente și înscrisuri ce prezintă interes în cauză.

De asemenea, în vederea instituirii măsurii asigurătorii a sechestrului, pentru garantarea confiscării speciale și extinse și a reparării pagubei produse prin infracțiuni, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, astfel: 9 imobile de locuit, dintre care 3 imobile tip vilă, 6 terenuri, o fermă cu aproximativ 700 de animale, 3 utilaje agricole, 6 autovehicule și mai multe conturi bancare, având un sold de aproximativ 120.000 de euro.

6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

La acțiuni, au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Ialomița și jandarmi.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.