29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Trei posibile încălcări ale legislaţiei electorale, ce constituie obiectul a două dosare de cercetare penală, în urma alegerilor parțiale locale din comunele Frumușani și Cuza Vodă

Pe durata desfășurării alegerilor parțiale locale din comunele Frumușani și Cuza Vodă, nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al asigurării ordinii şi liniştii publice.

Toate sesizările referitoare la posibilele fapte care au legătură cu procesul electoral au fost verificate cu promptitudine și responsabilitate, efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne asigurându-se că nu sunt încălcate normele legale.

Până la închiderea secțiilor de vot, au fost sesizate trei posibile încălcări ale legislaţiei electorale, ce constituie obiectul a două dosare de cercetare penală, iar una nu se confirmă.

Cercetările au fost demarate după ce un tânăr în vârstă de 18 de ani, ar fi oferit sume de bani alegătorilor pentru a-i influența să voteze candidatul unui partid. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

De asemenea, față de un bărbat în vârstă de 54 de ani, s-a întocmit o sesizare privind infracțiunea de ultraj. Documentația urmează a fi înaintată unității de parchet competente în cercetarea cauzei.

Misiunea efectivelor ministerului va continua și după ora 21.00, ora de încheiere a procesului de votare, acestea rămânând în dispozitiv pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către birourile electorale județene.

Totodată, în afara procesului electoral, pe raza județului Călărași au fost constatate 4 infracțiuni în flagrant, de către forțele de poliție, fiind sesizată o singură infracțiune.