28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU NERESPECTAREA UNUI ORDIN DE PROTECȚIE

Reținut de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru încălcarea măsurilor stabilite printr-un ordin de protecție.

La data de 27 iunie a.c., ora 23:07, polițiștii au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 50 de ani, din comuna Șoldanu, județul Călărași, cu privire la faptul că ginerele său a  amenințat-o cu acte de violență și i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

În fapt, pe fondul consumului excesiv de alcool, bărbatul în vârstă de 30 de ani, a amenințat cu acte de violență  și a adresat cuvinte și expresii jignitoare, atât acesteia cât și membrilor familiei.

În cauză a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului prin care s-a dispus să părăsească temporar locuința comună și să păstreze o distanță minimă de 50 metri de femeie și de membrii familiei.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat conform Legii 61/1991 R și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Ulterior, în ziua de 28 iunie a.c., în jurul orei 09.00, bărbatul s-a întors la domiciliu încălcând ordinul de protecție.

Cu ocazia deplasării la domiciliul persoanei vătămate, bărbatul s-a  încuiat în locuință, iar concubina sa, în vârstă de 23 de ani, a amenințat că va exercita violență fizică asupra copiilor.

S-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare, iar femeia în vârstă de 23 de ani, a fost transportată la un spital de pe raza municipiului București, întrucât se manifesta violent.

Bărbatul a fost reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.