20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE BRACONAJ CINEGETIC

În urma a nouă percheziții domiciliare desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au fost reținute patru persoane bănuite de braconaj cinegetic.

La data de 14 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au efectuat 9 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit că în perioada ianuarie -mai a.c., persoanele în cauză ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din proximitatea comunei Ileana, județul Călărași, folosind câini din rasa ogar sau metiși de ogari.

Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că persoanele în cauză nu figurează în evidența activă a persoanelor fizice autorizate pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor, infracțiunile fiind săvârșite exclusiv cu ajutorul câinilor ogari.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 20 de kg carne de vânat, 1 trofeu posibil aparținând unui exemplar de căprior, 18 câini ogari și 8 telefoane mobile.

Întrucât s-a dispus efectuarea percheziției informatice asupra a 8 opt sisteme informatice și medii de stocare, ridicate cu ocazia perchezițiilor, în urma exploatării datelor s-au probat 13 acte materiale săvârșite de 4 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani.

Ulterior, au fost puse în executare 4 mandate de aducere și s-a dispus măsura preventivă a reținerii față de cei 4 bărbați.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

La activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică și criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.