26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

200 de persoane rămase în câmp, deoarece locomotiva a rămas fără energie electrică

În această dimineață, după ora 4:00 în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-au înregistrat mai multe solicitări, de apă și alimente de strictă necesitate, venite din partea călătorilor trenului IRN 1991.

Acesta a rămas fără alimentare cu energie electrică și staționa de mai bine de 4 ore între stații, la circa 1,2 km față de stația Fundulea din județul Călărași.

În trenul de călători, ce se deplasa pe ruta Mangalia – Timișoara Nord, se aflau aproximativ 200 de persoane, dintre care o femeie însărcinată, 3 copii mai mici de un an, 15 copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani și o persoană în vârstă de 78 ani dependentă de insulină.

Echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-au deplasat la fața locului, iar împreună cu efective din cadrul SVSU Fundulea și SAJ au acordat asistență medicală călătorilor aflați în nevoie și au asigurat măsuri de prevenire a unor stări potențial generatoare de situații de urgență. Cu sprijinul UAT Fundulea au fost puse la dispoziție baxuri de apă și un microbuz școlar pentru a transporta pasagerii doritori în stația Fundulea de unde să fie preluați, către București, de alte mijloace de transport în comun.

La ora 08:51 a sosit la fața locului o locomotivă Diesel aparținând operatorului de transport feroviar pentru a prelua garnitura de tren, ca mai apoi, la ora 9:00, garnitura să se repună în mișcare.