20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Jandarmii Călărașeni, asigură respectarea măsurilor stabilite în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, în orașul Fundulea

Începând cu data de 01.10.2021, de la ora 00.00 și până în data de 15 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, va acționa în orașul Fundulea și satul aparținător Gostilele, localitate în care s-a instituit carantina zonală prin ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru asigurarea respectării măsurilor stabilite în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Jandarmii și polițiștii vor sprijini cetățenii, explicându-le importanța respectării prevederilor legale, dar și consecințele ignorării acestora. De asemenea, persoanele vor fi îndrumate în vederea completării corespunzătoare a declarațiilor pe proprie răspundere.

Intrarea și ieșirea din zona carantinată, precum și circulația în interiorul acesteia, se pot face doar în situațiile reglementate în ordin și doar pe căile de acces deschise circulației publice, strict pentru interes profesional sau personal.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu, o adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propire răspundere( se poate redacta și de mână).

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil, care trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.