19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU ÎNŞELĂCIUNE

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, beneficiind de sprijinul Biroului de Investigații Criminale Oltenița, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Poliției Orașului Lehliu Gară, au efectuat 10 percheziții domiciliare în Dragalina, Dor-Mărunt și municipiul Călărași la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie – martie a.c., cei în cauză  ar fi postat pe internet anunțuri cu privire la comercializarea de motorină la prețuri avantajoase sustrasă din utilaje agricole.

Tranzacțiile au avut loc pe raza comunei Dragalina, unde victimele au fost prejudiciate cu 25.450 de lei, sumă achitată pe 7.740 de litri de amestec de substanțe cu miros și culoare specifică motorinei.

6 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani sunt cercetați pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de înșelăciune și a unei infracțiuni de tentativă la înșelăciune.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași  și cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.