19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Polițiștii Serviciului Rutier continuă lecțiile interactive de educație rutieră în școli

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere nedorite a copiilor, polițiștii Serviciului Rutier, Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au susținut o lecție interactivă de educație rutieră cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Modelu.
Scopul activității a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.
Cei mici au fost învățați de polițiști să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora și să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (curtea școlii, parcuri, terenuri de sport), deplasarea trebuie realizată doar pe trotuar, iar pe drumurile unde nu există trotuare, să se circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului.
Totodată, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, aceștia înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.
Polițiștii au subliniat importanța respectării regulilor de circulație și le-au explicat copiilor că abaterile comise de pietoni reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație.
Prin astfel de activități, se dorește conștientizarea necesității formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.