30 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Campania națională de informare „De ce siguranța rutieră”

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași acționează pentru susţinerea campaniei naționale „De ce siguranța rutieră?”, prezentându-le beneficiile siguranței rutiere tuturor utilizatorilor de drum.

Campania propune creșterea gradului de conștientizare la nivel național, atât cu privire la amploarea problemei siguranței rutiere cât și a beneficiilor substanțiale ale îmbunătățirii siguranței rutiere în plan social, economic, al sănătății și mediului.

În perioada 24 septembrie – 22 octombrie a.c., la nivelul judetului, polițiștii rutieri au desfășurat activități de informare în rândul tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin viteza excesivă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neportul centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil la volan, neutilizarea unui sistem de siguranță pentru copii și pericolele utilizării căștilor audio de către pietoni.

Recomandările au fost susținute și de materiale cu caracter preventiv (broșuri și flayere), pe care polițiștii le-au distribuit participanților la trafic.

De asemenea, au fost distribuite în unitățile de învătământ afișe cu recomandări preventive, întrucât se dorește conștientizarea necesității formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.