13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE MINORI, DESTRUCTURAT

În această dimineaţă, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, efectuează 5 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, un bărbat ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structurat, pe care l-ar fi condus dintr-un penitenciar, din care ar fi făcut parte atât membri ai familiei sale, cât şi un apropiat al acestora, în scopul comiterii unor infracțiuni de proxenetism și trafic de minori, în țară și în străinătate.

În desfăşurarea activităţii infracţionale, cei 7 membri ai grupului ar fi acţionat, de pe diferite paliere, de comandă sau de execuţie, având roluri bine definite în cadrul grupării. De cele mai multe ori, pentru recrutarea tinerelor, în vederea practicării prostituţiei, în beneficiul grupării, aceştia ar fi folosit metoda „lover-boy”.

De asemenea, persoanele bănuite ar fi acţionat în scopul recrutării şi exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în judeţul Călăraşi, a două tinere, minore la data recrutării, obţinând beneficii financiare consistente.

Totodată, membrii grupului ar fi participat la recrutarea şi plasare a 4 tinere majore, pe pieţele de prostituţie din Italia, Germania şi Marea Britanie, obţinând foloase materiale de pe urma acestor activităţi.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, vor fi aduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.