18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 73 DE INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI PESTE 1.000 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la peste 313 sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 54 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, iar 11 persoane au fost depistate în flagrant.
În săptămâna 29 noiembrie – 05 decembrie a.c., peste 900 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 136 de acțiuni și s-a intervenit la 313 evenimente sesizate prin 112.
Ca urmare a activităților au fost constatate 73 de infracțiuni, 11 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 13 măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.013 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 330.000 de lei.
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 54 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.
Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale sau ați fost victima unei infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112!
Exemple:

  • În seara zilei de 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat pe strada Bulevardul Gării, din orașul Lehliu-Gară, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, deși nu avea acest drept și consumase alcool.
    Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
    Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
    Ulterior, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.
     
  • La data de 03 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie în vârstă de 37 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a intrat cu autoturismul în gardul locuinței pe care aceasta o deține în comuna Frăsinet, județul Călărași.
    Polițiștii s-au deplasată la fața locului identificând soferul, acesta fiind un bărbat în vârstă de 50 de ani.
    Întrucât bărbatul manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).
    De asemenea, s-a procedat la controlul autoturismului ocazie cu care în torpedou și cotieră au fost descoperite și ulterior ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe fragmente de muguri vegetali, culoare brun-verzui, susceptibile a face parte din categoria substanțelor interzise.
    În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul drumurile publice de către o persoană sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.