19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

22 DE INFRACȚIUNI CONSTATATE ȘI 15 SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTII DIN CADRUL SERVICIULUI DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂȚII ECONOMICE

În perioada 26 noiembrie – 17 decembrie a.c., polițiștii au actionat pe raza județului Călărași pentru prevenirea si combaterea infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală, a contrabandei și comerț ilicit cu metale și pietre prețioase.

Au fost efectuate verificări la 42 de societăți comerciale, fiind constatate 18 infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și au fost ridicate în vederea continuării cerectărilor: 667 de articole vestimentare, 640 de grame de bijuterii de aur și 65 de parfumuri, purtând însemnele unor mărci protejate și fără a fi puse la dispoziție documente de proveniență.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni de contrabandă, fiind indisponibilizate 3.860 de țigarete fără marcaj fiscal, de diferite mărci.

Valoare bunurilor indisponibilizate este de 297.679 de lei.

Totodată, cu ocazia desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 sancțiuni contraventionale, în valoare de 39.500 de lei.