24 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

RECOMANDĂRI, CEAI ȘI CAFEA OFERITE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași au defășurat o activitate cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii numărului de accidente rutiere. 

Au fost vizate, cu precădere, cauzele generatoare de accidente rutiere grave, precum: viteza excesivă, consumul de băuturi alcoolice sau oboseala la volan. 

În această dimineața, rolul polițiștilor nu a fost acela de a sancționa conducătorii auto, ci de a preveni producerea de accidente de circulație, iar pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, acestora le-au fost oferite cafea și ceai cald, fiindu-le prezentate recomandări utile pentru o călătorie în siguranță. 

De asemenea, conducătorilor auto le-a fost adus la cunoștință faptul că simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei, în special, acolo unde carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei. 

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere! 

Recomandări pentru conducătorii auto:

⦁ odihniți-vă bine înainte de  a porni la drum;
⦁ dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți;
⦁ evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;
⦁ etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;
⦁ pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;
⦁ evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.