13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU COMERCIALIZARE ILEGALĂ DE ARTICOLE PIROTEHNICE

Peste 23.000 de articole pirotehnice indisponibilizate în urma unor percheziții domiciliare. 7 persoane sunt cercetate de polițiști.

La data de 23 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Călărași și Poliției Orașului Lehliu-Gară, cu sprijinul grupelor mobile de intervenție din cadrul I.J.J. Călărași, au efectuat 9 percheziții domiciliare în localitățile Ștefan Vodă, Roseți, Lupșanu, Lehliu și Lehliu Gară.

Polițiștii au descins la domiciliile a 7 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, aceștia fiind bănuiți de încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv de comercializarea către publicul larg de articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni și de efectuarea fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 23.489 de articole pirotehnice (15 kg), de diferite categorii.

Totodata, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost efectuate controale la două societăți comerciale, din comuna Roseți, fiind găsite și indisponibilizate 120 articole pirotehnice, din categoria P1, comercializate fără drept.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.