28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

itm

33 DE ANGAJATORI VERIFICAȚI DE ITM CĂLĂRAȘI

În perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2022, ITM Cãlãraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: comerţ, transporturi, agricultură, creşterea animalelor, depozitări, construcţii, fabricarea produselor din beton,alte activităţi recreative şi distractive etc.

Printre neconformităţile constatate enumerăm:

– angajatorul nu face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă (CIM) salariatului, nu acordă diurnă, nu a comunicat decizia de incetare CIM salariatului, a adeverintei si extrasului REVISAL etc.

– societatea nu a finalizat controlul medical periodic pentru toti lucratorii;

– pentru angajaţii care lucrează cu produse de uz fitosanitar nu s-a făcut o instruire suplimentară privind manipularea , depozitarea şi utilizarea produselor de uz fitosanitar;

– nu a fost numit prin decizie internă lucratorul/lucratorii care acorda primul ajutor, etc.

Au fost verificaţi un număr de 33 de angajatori şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 14500 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 25 de măsuri cu termene precise de remediere.