28 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACŢIUNEA TRUCK & BUS

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat peste 500 de autovehicule şi au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri. 

Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 07-13 februarie a.c., polițiștii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean călărași au verificat 513 autovehicule, dintre care 194 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 319 autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, dintre care 38 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 119 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.