20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE ÎN P.T.F GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse în trei autocare, mai multe parfumuri precum și articole de încălțăminte tip sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile, estimate la o valoare de 86.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În perioada 15-16.02.2022, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a trei autocare, care transportau persoane pe ruta Turcia – România.

În urma controalelor amănunțite efectuate, polițiștii au descoperit ascunși în cala de bagaje a mijlocului de transport, mai mulți saci de culoare neagră, care conțineau 318 parfumuri și 15 articole de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Cu privire la aspectele constatate, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțin unor pasageri ai autocarelor, trei cetățeni turci, în vârstă de 33, 46, respectiv 61 de ani.

Bunurile, în valoare de aproximativ 86.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.