18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Apia

A.P.I.A PRIMEȘTE CERERI DE PLATĂ PENTRU MĂSURA 14 „BUNĂSTAREA ANIMALELOR”

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 15 – 28 februarie 2022, pot depune cererile de plată pentru Măsura 14 „Bunăstarea animalelor”, ce conține două pachete: pachetul a) – plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014 – 2020.

  Ca element de noutate, cererea de plată completată online se va semna electronic.

  Cererile de plată pentru Măsura 14 – “Bunăstarea animalelor” cuprind angajamentele şi informaţiile aferente tuturor exploataţiilor cu cod ANSVSA, deţinute de un solicitant, indiferent pe raza cărui judeţ îşi desfăşoară activitatea solicitantul și se depun însoţite de toate documentele prevăzute în ghidurile solicitantului.

  Documentele justificative aferente cererii se încarcă pe platforma electronică pusă la dispoziție de APIA.

  Modelele cererilor de plată pentru Măsura M14 – “Bunăstarea animalelor” pentru cele două pachete, însoțite de instrucțiunile de completare aferente, sunt aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 28/14.02.2022 și pot fi accesate pe site-ul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: www.apia.org.ro .