25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ÎMPREUNĂ PENTRU A ACORDA SPRIJIN PERSOANELOR DIN UCRAINA

Pompierii militari călărășeni continuă, în județul Tulcea, alături de colegii din cadrul ISU Tulcea, ISU Ialomița, ISU Prahova, ISU Argeș si ISU Buzău misiunile de sprijin acordat persoanelor care intră din Ucraina pe teritoriul țării noastre prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea.

La sfârșitul acestei săptămâni s-a făcut schimbul de efective din Centrul de Tranzit Temporar Isaccea, astfel că alți 10 pompieri militari călărășeni si-au preluat atribuțiunile în dispozitivele taberei mobile, pentru a fi alături de autorități în efortul conjugat de a ajuta cetățenii care sunt nevoiți să se refugieze de urgia războiului. Pompierii profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al județului Călărași se află în judeţul Tulcea cu următoarele mijloace: microbuz de transport persoane în localitatea Chilia Veche, autocamion de intervenţie, grup generator de curent electric dispus în Centrul de Tranzit Temporar pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a zonei de așteptare și ambarcaţiune SAR – Targa – care are rol de însoțire a transportului persoanelor care tranzitează de la Punctul de Trecere a Frontierei din Ucraina la cel român.

În fiecare zi colegii noștri duc la bun sfârșit misiunile încredințate de către comandantul acțiunii. Pompierii militari aflați in dispozitive efectuează în fiecare zi transporturi de persoane și asigură bună desfăşurare a traficului rutier și naval în zona respectivă.

Misiunea pompierilor militari călărășeni durează 5 zile, aceștia urmând a fi schimbați cu alți colegi.

Purtător de cuvânt al Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu