19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONSOLIDAREA, MANSARDAREA ȘI REFUNCȚIONALIZAREA SEDIULUI ISU CĂLĂRAȘI

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al Județului Călărași este beneficiar al proiectului Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre, în cadrul căruia se vor desfășura lucrări de consolidare, mansardare și refuncționalizare a sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al Județului Călărași.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, este finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, și are drept scop creșterea rezilienței infrastructurii critice de răspuns la dezastre și situații de urgență. În clădirea care urmează a fi consolidată mansardată și refuncționalizată și-au desfășurat activitatea pompieri specializați în stingerea incendiilor, acordarea primului-ajutor calificat și descarcerare, aceasta fiind construită în anul 1986.

În prezent, construcția este incadrată în clasa de risc seismic RSII, cu un risc ridicat de afectare semnificativă a structurii de rezistență în caz de cutremur;Pe timpul desfășurării lucrărilor Inspectoratul își va desfășura activitatea într-un sediu provizoriu, pe strada Oborului nr. 2 în cadrul internatului de la Liceul Tehnologic Transporturi Auto.

Pentru ca impactul lucrărilor de construcții asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor din zonă să fie cât mai mic, prin proiect a fost întocmit un Plan de Management de Mediu si Social, în care au fost identificate și centralizate toate aspectele care ar putea avea consecințe negative asupra comunității și activităților obișnuite, asupra traficului și mediului înconjurător, etc.

Documentul a fost întocmit în conformitate cu standardele și politicile Băncii Mondiale – finanțatorul proiectului – și poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la pagina Finanțare Externă\Proiect Banca Mondială (https://www.igsu.ro/FinantareExterna/AsistentaFinanciara), unde sunt prezentate pe larg informațiile referitoare la Proiect, precum și pe pagina ISU ”Barbu Știrbei” al Județului Călărași.

Persoanele interesate pot transmite și alte propuneri/sugestii pentru îmbunătățirea Planului de Management de Mediu și Socialpână pe data de 03.04.2022 pe următoarele canale de comunicare:

– pe e-mail la adresa petitii.uip@igsu.ro

– prin posta sau direct la sediul IGSU (Str. Banu Dumitrache nr 46 Sector 2 Bucuresti) și ISUJ Călărași.

În data de 04.04.2022 ora 11:00 se va desfășura consultarea publică în sistem videoconferință. Persoanele interesate vor putea participa la consultare si fizic, la sediul ISU Călărași.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE