28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI  

La data de 25 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Călărași, au prins, în flagrant delict, în județul Ialomița, 3 bărbați, bănuiți de trafic de droguri.

Cei trei, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, ar fi introdus în țară, pe ruta Spania-România, prin intermediul unei firme de curierat, 1,2 kilograme de cannabis și aproximativ 2 grame de cocaină.

Ulterior, la aceeași dată, au fost efectuate 11 percheziții domiciliare, în județul Călărași și în municipiul București, în urma cărora, polițiștii au ridicat cannabis, cântare electronice și grindere.

Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar, la data de 26 martie a.c., magistrații din cadrul Tribunalului Călărași au emis mandate de arestare preventivă pe numele a 2 bărbați, iar, față de cel de-al treilea, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.