20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI ÎN VALOARE DE 66.000 LEI, SUSCEPTIBILE A FI CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE ÎN DOUĂ MIJLOACE DE TRANSPORT DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, peste 800 de bunuri care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele respective, estimate la o valoare de 66.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 05.04.2022, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, pe drumul judetean Giurgiu –Gostinu, două mijloace de transport.

În urma controalelor specifice efectuate, colegii noștri au descoperit ascunși, în portbagaje, mai mulți saci din plastic, care conțineau bunuri, toate inscripționate cu însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Procedând la inventarierea acestora, au rezultat 430 de parfumuri, 190 de articole de încălțăminte tip sport, 82 de articole vestimentare, dar și 7 genți.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau șoferilor celor două mijloace de transport, un cetățean roman, în vârstă de 44 de ani și un cetățean turc, în vârstă de 33 de ani.

În prezent, atât față cetățeanul român cât și față de cel turc se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.