14 iulie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

VERIFICĂRI ȘI CONTROALE ÎN DOMENIUL OPERAŢIUNILOR CU SUBSTANȚE ȘI DEȘEURI PERICULOASE

Polițiștii din Călărași au indisponibilizat 23.000 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în urma unei acțiuni desfășurate la nivelul județului.

 Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități pentru prevenirea şi sancționarea faptelor de natură penală şi contravențională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Acţiunea a avut ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici, în județul Călărași.

Astfel, la data de 06 aprilie a.c., în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din județul Călărași, a fost depistată o femeie, de 54 de ani, care în calitate de gestionar al unei societăți comerciale ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 23.000 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în recipiente, neetanșe, prezentând scurgeri semnificative pe sol.

De asemenea, femeia nu a putut face dovada unui contract pentru predarea uleiurilor uzate cu operatori economici autorizați să desfășoare activități de colectare, valorificare și/sau de eliminare.

Față de persoana responsabilă s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.