29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

FALS PRIVIND IDENTITATEA DESCOPERIT LA P.T.F. GIURGIU

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care a încercat să intre ilegal în România, folosind o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare, care nu îi aparținea.

Persoana în cauză călătorea într-un microbuz, în calitate de pasager și intenționa să ajungă în Germania, dar a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În data de 11.04.2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui microbuz, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani.

Acesta era însoțit de un tânăr care s-a legitimat cu o carte de identitate ce avea însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Din studiul documentelor de călătorie, prin metoda portretului vorbit, colegii noștri au constatat faptul că pasagerul din microbuz nu este unul și același cu persoana din fotografia documentului prezentat.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este de fapt un cetăţean turc, în vârstă de 22 de ani. Acesta intenționa să ajungă în Germania, folosindu-se de o carte de identitate care nu îi aparținea.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi bărbați, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia, precum și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.