29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

AFLĂ CUM POȚI SĂ DEVII OFIȚER ÎN ARMATA ROMÂNIEI

Dacă eşti în clasa a XII-a sau ai diploma de bacalaureat şi cel mult 26 de ani împliniţi în cursul anului 2022 (cel mult 24 de ani pentru aviaţie – naviganţi), poţi deveni OFIȚER în ARMATA ROMÂNIEI.

8 instituții de învăţământ universitar

  • 35 de specializări
  • 243 de locuri

Termen limită pentru înscrierea candidaților este de 03.06.2022

Instituţii de învăţământ universitar pentru formarea ofiţerilor:

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani):

  • 15 locuri Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3-4 ani):
  • 33 de locuri Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3-4 ani):
  • 26 de locuri Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani):
  • 28 de locuri Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, București (4 ani):
  • 42 de locuri Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept:
  • 10 locuri (absolvenții vor fi ofițeri în cadrul MApN).

Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani):

89 de locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (45 la medicină generală, 7 la medicină dentară, 7 la farmacie) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (30 la medicină generală)

Pentru detalii suplimentare accesează Planul de școlarizare: https://dmru.mapn.ro/pages/view/162

Te poţi înscrie online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care ai domiciliul. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php .

Aceleaşi informaţii pot fi accesate apăsând aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de județul/sectorul în care domiciliaţi).

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2022 (24 de ani pentru opțiunea ”piloți”).

Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada absolvirii examenului de bacalaureat.

Selecţia se desfăşoară în perioada 07.03 – 17.06.2022 şi constă în:

evaluare psihologică: test de aptitudini și de personalitate;

evaluarea capacității motrice (probe fizice): traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.;

interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).Selecția are loc în centrele zonale de selecţie şi orientare (CZSO), care se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

În vederea susţinerii selecţiei, candidatul trebuie să prezinte o adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, valabilă 90 de zile de la data eliberării, care să ateste că la momentul examinării este „clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase” şi care să cuprindă sintagma „eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar”.

Examinarea medicală va avea loc astfel:

după admitere – candidaţii la instituţiile de învăţământ universitar din cadrul MApN în perioada 14.03 – 10.06.2022 – candidații pentru învăţământul universitar civil (medicină) și pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (drept).

Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați ”Admis” la selecția din CZSO și la examinarea medicală vor parcurge examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, astfel: – candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare – la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București;- candidații care optează pentru Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- la Centrul de Medicină Navală din Constanţa.

Termenul limită pentru întocmirea/finalizarea dosarelor de candidat este 24.06.2022.

Admiterea se desfăşoară la următoarele date:19.07.2022 – la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”21.07.2022 – la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”25.07.2022 – la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coand㔺i la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză (test grilă cu 36 de itemi).Detalii despre admitere găsiţi aici: https://bit.ly/3GawZd6

Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.

Pentru mai multe informații, consiliere și ÎNSCRIERE, adresează-te biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar județean/de sector pe raza căruia domiciliezi.

Vă rugăm insistent să folosiţi căile de informare menţionate şi să citiţi cu atenţie documentele indicate.

Atenție NU se fac înscrieri, deocamdată, pentru cursurile de formare a ofițerilor/subofițerilor în activitate!

NU se fac înscrieri pentru posturile de SGP!