19 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ATENŢIE LA CUMPĂRĂTURILE ONLINE!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi continuă activităţile de prevenire şi combatere a înşelăciunilor în domeniul comerţului online.

Cetățenilor care aleg să cumpere produse din mediul online, le recomndăm să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie).

Precizăm că atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ).

Este indicat să nu completaţi niciun formular online în care se cer datele personale, să nu deschideţi emailuri de tip SPAM şi să instalaţi un program anti-phishing.

Verificaţi de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Vă sfătuim să folosiţi un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că aţi plătit pentru ce aţi comandat.

Acordaţi o atenţie deosebită tranzacţiilor în care sunt implicate persoane din alte ţări, întrucât politicile de returnare a bunului sau banilor sunt mai complicate. Înainte de cumpărare, trebuie determinate taxele de transport şi condiţiile de garanţie.