19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 2.400 DE PARFUMURI, ESTIMATE LA 1.000.000 LEI, DESCOPERITE ÎNTR-UN MICROBUZ, LA P.T.F GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, 2.448 de parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele, estimate la o valoare de 1.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cursul acestei zile, în jurul orei 09.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz care transporta diverse bunuri, în regim curierat, pe ruta Bulgaria-România.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, mai multe cutii de carton care conţineau produse de parfumerie, toate inscripționate cu însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Procedând la inventarierea acestora au rezultat 2.448 de parfumuri, care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Șoferul, un cetățean bulgar în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența acestor produse.

Bunurile, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul bulgar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.