25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI CONTRAFĂCUTE, ÎN VALOARE DE 57.000 LEI, DESCOPERITE ASCUNSE ÎNTR-UN AUTOCAR

Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean turc pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Persoana în cauză achiziționase din Turcia peste 260 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în articole de marochinărie și pantofi tip sport, bunuri pe care intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

La data de 20.04.2022, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar care transporta persoane în regim internaţional, pe ruta Turcia-România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cala mijlocului de transport, ascunşi printre bagajele pasagerilor, saci din plastic de culoare neagră care conțineau  201 perechi de încălțăminte și 61 articole de marochinărie.

 Toate aceste bunuri purtau însemnele unor mărci cunoscute, prezentând suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că produsele respective aparțineau unui pasager al mijlocului de transport, cetățean turc, în vârstă de 44 ani.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 57.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.