28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII ACTIVITĂŢILOR COMERCIALE, PREMERGĂTOR PAŞTELUI

Societăți comerciale verificate, infracțiuni constatate, sancțiuni contravenționale aplicate în urma unor acțiuni pentru protejarea populației desfășurate premergător sărbătorilor pascale.

În perioada 20-21 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite pe raza județului Călărași.

Au fost efectuate verificări la 50 de societăți comerciale, fiind constatate 10 infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 294 de articole vestimentare.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.500 de lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 1.946 de lei, reprezentând contravaloarea mărfii expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență.

Acțiunile polițiștilor de investigare a criminalității economice în colaborare cu polițiști de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor continua în toată această perioadă, pentru protejarea populației împotriva actelor comerciale ilicite și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare.