23 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

POMPIERII CĂLĂRĂȘENI PREZENȚI LA DATORIE DE 1 MAI

Pompierii militari vor asigura în acest weekend măsuri sporite de prevenire și stingere a incendiilor.

În fiecare an, de 1 Mai, foarte mulți cetățeni aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii, la iarbă verde, făcând un grătar cu familia sau prietenii, utilizând astfel surse de foc în spaţii deschise.

Atunci când utilizăm focul deschis trebuie, neapărat, să ţinem cont de anumite măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

Vom utiliza focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai departe de vegetaţie și în niciun caz pe timp de vânt.

Întotdeauna trebuie să avem la îndemână mijloace de stingere a focului dacă acesta scapă de sub control și ne referim aici la stingătoare sau recipient cu apă.

Înainte de a părăsi zona în care am făcut grătar, stingem focul sau cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperim cenuşa rezultată cu pământ.

Aprinderea focului în spaţiu deschis se face doar în locuri special amenajate.

De asemenea, dacă mergem în locuri de campare sau pensiuni, parcarea autovehiculelor se realizează numai în spaţiile special destinate, fără blocarea căilor de acces sau evacuare.

Orice situație de urgență pe care o întâmpinăm trebuie anunțată imediat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Pompierii militari călărășeni vă doresc un 1 Mai fericit și fără evenimente neplăcute!

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului CălărașiPlutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu