1 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PATRU BĂRBAȚI AFLAȚI ÎN PERICOL DE ÎNEC, PE BRAȚUL BORCEA, SALVAȚI DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ IALOMIȚENI  

Polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Operațional Naval al Serviciului Teritorial al Poliței de Frontieră Călărași – Pontonul de acostare Fetești, au intervenit pentru salvarea a patru persoane, aflate într-o ambarcațiune de agrement, care s-a răsturnat pe Brațul Borcea, în dreptul km. 42,5.

În data de 30.04.2022, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliței de Frontieră Călărași – Biroului Operațional Naval, au fost sesizați de către un operator al Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre faptul că, pe Brațul Borcea, în zona km. fluvial 42,5, mai multe persoane se aflau în pericol de înec.

Acționând cu operativitate pentru salvarea celor în cauză, polițiștii de frontieră s-au deplasat în zonă cu o ambarcațiune rapidă, intervenind pentru scoaterea din apă și aducerea celor patru persoane de sex masculin, împreună cu ambarcațiunea, către mal, unde erau așteptați de un echipaj SMURD.

Bărbații, cu vârste cuprinse între 27 și 66 de ani, domiciliați pe raza județului Ialomița, făceau parte dintr-un grup de prieteni împreună cu care ieșiseră să petreacă sărbătoarea de 1 Mai în natură, pe malul brațului Borcea.

Aceștia au fost evaluați medical de către echipajul SMURD, iar operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes.