29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

AUTOTURISM CĂUTAT DE AUTORITĂȚILE DIN GERMANIA, DESCOPERIT DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Dacia model Lodgy ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile germane. 

La data de 03.05.2022, în jurul orei 19.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară marca FORD model TRANZIT, pe a cărei platformă era transportat un autoturism marca DACIA, model LODGY, an de fabricaţie 2014.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul sus-menţionat se afla în atenția autorităților din Germania, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Şoferul autoutilitarei a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv se afla în litigiu, acesta intenţiona să îl transporte în Bulgaria pentru reparații, după care ar fi urmat să ajungă în Germania, pentru a fi predat proprietarului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, iar autoturismul, în valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.