2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ARTICOLE VESTIMENTARE CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE ÎNTR-UN AUTOCAR LA P.T.F. GIURGIU  

Articole vestimentare contrafăcute, descoperite într-un autocar la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au acţionat în sistem integrat alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, ocazie cu care au descoperit peste  600 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 18.05.2022, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu polițiști din cadrul SICE – IPJ Giurgiu au desfăşurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, în baza căreia au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, într-un autocar au fost descoperite 604 articole vestimentare,  care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 54 ani, pasager al autocarului.

Bunurile, sus-menționate, în valoare de 60.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu.

În prezent, față de persoana în cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.