3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PATRU CETĂȚENI AFGANI ASCUNŞI ÎNTR-UN AUTOCAMION, DEPISTAŢI LA P.T.F. GIURGIU  

Polițiștii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, patru cetățeni afgani, care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi în semiremorca unui autocamion. Aceştia nu deţineau documente de identitate asupra lor şi intenţionau să ajungă în Germania.

În noaptea de 24.05.2022, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, anvelope din Turcia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii este tăiată în partea de sus şi prinsă cu capse, sens în care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al compartimentului pentru marfă. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperiţi ascunşi patru bărbaţi. În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit faptul că cei depistaţi sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani.

Tinerii nu deţineau documente de identitate asupra lor şi au declarat că s-au  urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau într-o parcare din Turcia, fără ca şoferul să cunoască acest aspect. Aceştia intenţionau să ajungă pe teritoriul Germaniei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, şoferul, cetăţenii afgani şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.