1 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 1.300 DE BUNURI CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE ÎNTR-UN AUTOCAR LA P.T.F GIURGIU

Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de doi cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.  Persoanele în cauză achiziționaseră din Turcia peste 1.300 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în parfumuri, articole vestimentare și încălțăminte sport, bunuri pe care intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

În cursul acestei nopţi, în jurul orei  02.10,  poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de intrare în ţară pentru un autocar, aparţinând unei firme de transport internaţional de persoane.

În urma controlului amănunţit efectuat, colegii noştri au descoperit în cala autocarului, printre bagajele pasagerilor, saci din plastic de culoare neagră, care conţineau  1.059 de parfumuri, 287 de articole vestimentare și 31 de perechi de încălțăminte sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că produsele aparţin unor cetăţeni turci, pasageri ai mijlocului de transport.

Bunurile, estimate la o valoare de 320.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de cei doi pasageri, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.