2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CETĂȚEAN TURC DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ TREACĂ ILEGAL FRONTIERA FOLOSIND UN PAȘAPORT FALS

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu un cetățean turc, care a încercat să intre ilegal în România, falsificând două pagini din pașaport.

În data de 30.05.2022, în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de pasager al unui autocar, un cetățean turc, în vârstă de 34 de ani.Acesta s-a legitimat cu un pașaport simplu eliberat de autoritățile din Turcia.

Din studiul documentului de călătorie, colegii noștri au constatat faptul că două file din pasaport sunt falsificate prin aplicarea unor ștampile de trafic românești false total. În urma verificărilor s-a stabilit că, persoana în cauză a mai încercat să intre în ţara noastră, în urma cu cateva zile, dar nu i s-a permis intrarea  deoarece nu îndeplinea condiţiile prevăzute de regulamentele europene.  

Din declarațiile acestuia a reieșit faptul că a procedat în acest mod considerând că i se va permite intrarea pe teritoriul țării noastre având deja aplicată o ștampilă de intrare în România pe documentul de călătorie.

Astfel, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetățeanului turc, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.