27 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

POLIȚIȘTII CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE CU CARACTER PREVENTIV-INFORMATIV

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, au organizat o activitate stradală, în scopul prevenirii și conștientizării riscurilor ca urmare a consumului de droguri.        

În cadrul acestor activități au fost oferite recomandări populației, menite să promoveze un stil de viață sănătos și responsabil, prin care să se evite abaterile de la normele sociale.

Astfel, poliţiştii și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași au adus în atenția cetățenilor riscurile consumului de droguri, respectiv faptul că substanțele psihoactive reprezintă unul dintre cele mai mari pericole, întrucât consumul acestora creează dependenţă, iar această dependență produce consecinţe dăunătoare.

Tot în scopul conștientizării copiilor, părinților și tinerilor despre riscurile consumului de substanțe psihoactive, au fost purtate discuții legate de modul în care consumul de droguri poate influența viața, mai exact deteriorarea relațiilor cu familia și prietenii, dependența, depresia, violența, precum și accidentele rutiere.

De asemenea, reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași au prezentat ochelarii care simulează efectele resimțite de consumatorii de substanțe psihoactive. Ochelarii simulează efectele psihomotorii pe care consumul de substanțe psihoactive îl are asupra organismului.