9 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

INCENDIU DE LOCUINŢĂ ÎN COMUNA ŞTEFAN VODĂ

În data de 20.06.2020, ora 01.37, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Ştefan Vodă, pe strada Soarelui, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă proprietate individuală.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, timp de aproximativ două ore şi 40 de minute pentru lichidarea incendiului

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu degajare mare de fum dens la nivelul podului şi acoperişului casei, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale aflata în imediata apropiere.

Proprietarul locuinţei, fiica acestuia şi doi nepoţi s-au autoevacuat în timp util, nefiind întregistrate victime.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit electric produs la nivelul unui cablu electric deteriorat sau neizolat corespunzător care alimenta un aparat electrocasnic (frigider).

Pompierii militari din Călăraşi au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

La locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenţia acsetuia.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Știrbei” al județului Călărași – Plt. adj. şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu