14 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

449 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE, ÎN VALOARE DE PESTE 158.000 DE LEI APLICATE DE POLIȚIȘTI ÎN PERIOADA 01-030IULIE 2022

n perioada 01-03 iulie a.c., peste 300 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 36 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 232 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 56 de infracțiuni, 2 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 27 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

În ziua de 03 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, la data de 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Principele Mihai nr. 22, în comuna Nicolae Balcescu, județul Călărași, un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.