11 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

WEEKEND DE FOC PENTRU POMPIERII CĂLĂRĂȘENI

Pompierii militari au intervenit la acest sfârşit de săptămână la 21 de incendii de mirişte şi vegetație uscată.

În ultima perioada, se constată o creștere alarmantă a numărului de incendii de vegetație uscată și miriști, pe fondul secetei prelungite, a temperaturilor ridicate și a vântului puternic, astfel încat pompierii militari au intervenit, de la inceputului acestui an, până în prezent, la peste 500 de astfel de misiuni.

Nu de puţine ori, aceste incendii de vegetaţie uscată au pus în pericol şi au afectat în unele cazuri culturi de cereale, păduri sau chiar anexe gospodăreşti din marginea localităţilor.

Pompierii militari din cadru ISU Călăraşi au intensificat acţiunile de verificare şi control în teren la operatorii economici care utilizează terenurile agricole

De asemenea, în unele cazuri, din cauza fumului dens degajat de arderile necontrolate de mirişte şi vegetaţie uscată a fost afectată vizibilitatea pe drumurile publice, periclitându-se astfel siguranţa în trafic.

Pe parcursul controalelor efectuate de către cadrele Inspecţiei de Prevenire au fost identificate mai multe persoane care executau lucru cu focul deschis fară a deţine un permis eliberat în acest sens ori în condiţii în care este interzisă efectuarea acestei activităţi, anume, când se înregistrează condiţii de vânt şi de secetă prelungită.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a acordat în ultimele săptămâni mai multe sancţiuni contravenţionale în acest sens, iar această activitate de control a utilizatorilor de terenuri agricole a devenit o prioritate, întreg complexul de acţiuni derulate în domeniu urmărind în mod clar diminuarea fenomenului.