8 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 27.000 DE ȚIGARETE DESCOPERITE ASCUNSE ÎN TREI GENȚI DE VOIAJ ÎNTR-UN ANSAMBLU RUTIER  

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit cantitatea de 27.400 de țigarete, ascunse și nedeclarate, în trei genți de voiaj, în urma unui control efectuat asupra  unui ansamblu rutier, condus de un cetățean ungur. 

La data de 27.08.2022, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean ungur, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier, înmatriculat în Ungaria.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, în trei genți de voiaj aflate în compartimentul de marfă, 27.400 de țigarete (1.370 pachete), inscripționate cu nume de diferite de mărci și care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015, iar întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 31.510 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.