3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

INFRACȚIUNI CONTRA SIGURANȚEI CIRCULAȚIEI PE DRUMURILE PUBLICE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

  • La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurala Ulmeni au oprit pentru control pe strada Mărășești, din comuna Mânastirea, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din localitate.

Din verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut, iar la testarea cu aparatul alcoltest a rezultat o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

  • În seara zilei de 28 septembrie a.c., în jurul orei 22:45, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că pe DN31, în comuna Gradiștea, județul Călărași, s-a produs un accident de circulație.

Polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat la fața locului unde au constatat faptul că un bărbat, de 28 de ani, a condus autoturismul pe DN31, în localitatea Gradiștea, iar pe fondul consumului de alcool nu a păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul care circula regulamentar în fața sa, intrând în coliziune cu acesta.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, ulterior, față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  • În ziua de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că s-a produs un eveniment rutier pe strada Pescarilor, din municipiul Oltenița.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroul Rutier Oltenița care au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a condus autoturismul pe strada Pescarilor, din municipiul Oltenița, iar pe fondul lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu un vehicul parcat regulamentar, rezultând doar pagube materiale.

           Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, de asemenea, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spital unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe cea de-a doua refuzând-o.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, luându-se măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunere de luare a unei măsuri preventive.