29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 29 TONE DE DEȘEURI DIN PLASTIC ȘI STICLĂ, OPRITE LA P.T.F. GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace transport, nereguli privind transferul a peste 29 tone de deşeuri din plastic și sticlă. Deşeurile urmau să ajungă pe teritoriul ţării noastre însă au fost returnate societăţilor expeditoare.

În data de 02.10.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două mijloace de transport conduse de doi cetățeni români, în vârstă de 39, respectiv 65 de ani.

Şoferii transportau, conform documentelor prezentate, deşeuri din sticlă, încărcate din Grecia şi deșeuri din plastic, încărcate din Turcia, ambele transporturi erau destinate unor societăţi din ţara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în primul mijlocul de transport se afla cantitatea de 10.000 kilograme deșeuri din sticlă, iar în al doilea se afla cantitatea de 19.960 kilograme deșeuri din plastic.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.