2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACTIVITĂȚI INFORMATIV – PREVETIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ din județul Călărași.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina, Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier au desfășurat

o acțiune preventivă la nivelul Liceului Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina, în baza proiectului educațional „Ne jucăm, desenăm – circulație învățăm!”

Cu această ocazie, copiii au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către grădiniță, locul de joacă sau către casă. Celor mici le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural, în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.

Conștientizarea de către preșcolari a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost și au discutat cu elevii Colegiului Național „Barbu Știrbei” Călărași.

Au fost punctate subiecte precum riscurile consumului de droguri, tutun și alcool, implicațiile medicale, sociale și legislative, precum și delincvența juvenilă, siguranța pe internet și bullyng-ul.

Totodată, elevii si-au expus problemele din mediul școlar, fiecare situație în parte a fost discutată detaliat.

Siguranţa tinerilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, iar activităţile preventive vor continua.