5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

itm

CONTROALE EFECTUATE DE ITM CĂLĂRAȘI

În perioada 10 – 14.10.2022, ITM Cãlãraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 27 de controale din care 23 au fost pe muncă nedeclarată, 4 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 1000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 12 controale, 5 angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate 10 avertismente. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: depozitări cereale, comerţ, agricultură, activităţi de telecomunicaţii prin cablu, activităţi de asistenţă spitalicească, lucrări de instalaţii electrice, baruri, etc.

   Printre neconformităţile constatate enumerăm;

– neacordarea drepturilor salariale;

– nerespectarea termenelor de transmitere a elementelor contractului individual de muncă (CIM) în REVISAL;

– necompensarea concediului de odihnă la încetarea contractului individual de muncă;

– lipsă repartiţie program de lucru în conţinutul contractului individual de muncă;

– la data controlului, tabloul electric nu era asigurat contra intervenţiei persoanelor neautorizate;

– la verificarea în teren au fost identificaţi lucrători care nu aveau echipament individual de protecţia muncii (EIP) şi nici nu s-a putut face dovada acordării acestuia;

– instrucţiunile proprii elaborate nu acoperă toate activităţile desfăşurate;

– nu au fost evaluate toate riscurile SSM.