4 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CĂLĂRAȘI: ACTIVITATEA POLIȚIȘTILOR ÎN PERIOADA 28-30 octombrie 2022

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 4 persoane, precum și dispunerea a 3 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 31 de conducători auto au rămas fără permis. 

În perioada 28-30 octombrie a.c., peste 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 31 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 220 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 68 de infracțiuni, 4 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 503 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 188.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 31 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:

În ziua de 30 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului de Investigare a Criminalității Economice Oltenița și Detaşamentului de Jandarmi Olteniţa, cu sprijinul D.S.V.S.A. Călăraşi, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii comerţului stradal şi a menţinerii ordinii şi liniştii publice, în târgul săptămânal din Budeşti.

Au fost controlați 10 agenți economici și 30 de întreprizători agricoli, legitimate 49 de persoane și verificate 21 de autoturisme.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni privind mărcile și indicațiile geografice și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.500 de lei.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control pe strada Agricultori, din comuna Ulmeni, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitate.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.