3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

APROXIMATIV 13 TONE DE DEŞEURI DIN ALUMINIU, OPRITE LA PTF CĂLĂRAȘI

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 12.903 kilograme deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

În ziua de 03.11.2022, orele 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, control specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 50 de  ani.  Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus menţionat, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Călărași.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autocamionul transporta cantitatea de 12.903 de kilograme deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul a prezentat documente de transfer incomplete. Deşeurile au fost încărcate din Bulgaria, destinaţia fiind o firmă de pe teritoriul României.

În cauză, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menţionat.