2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

800 DE PACHETE CU ȚIGARETE ȘI TUTUN, DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ DIN CADRUL P.T.F. GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei  autoutilitare, 800 de pachete cu țigarete și tutun, ascunse și nedeclarate. Bunurile aparţineau şoferului mijlocului de transport, care nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea.

În data de 09.11.2022, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, o autoutilitară, condusă de un cetățean bulgar, în vârstă de 31 de ani.

Cu această ocazie, în urma controlului efectuat, colegii noștri au descoperit, în semiremorca mijlocului de transport, într-un locaș special amenajat, cantitatea de 730 de pachete cu țigarete și 70 de pachete cu tutun, în cantitate totală de 2.8 kilograme. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că bunurile  aparţin șoferului autoutilitarei care nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea.

Produsele, estimate la o valoare de 21.050 lei, au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.