5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

59 DE INTERVENȚII PENTRU POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENI, ÎN ULTIMILE 3 ZILE

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 59 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și două accidente rutiere.

La accidentele rutiere, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor de urgenţă şi pentru transportarea victimelor la unități spitaliceşti.

De asemenea, în această perioadă, colegii noștri au acționat pentru stingerea a două incendii, unul de locuinţă şi unul la un autoturism şi trei incendii de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu