5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CĂLĂRAȘI: ORDIN DE PLASARE A UNUI ANIMAL ÎN ADĂPOST EMIS DE BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR

La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 08:30, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Călărași au fost sesizați cu privire la faptul că un cal se află în agonie pe marginea unei străzi din municipiul Oltenița, județul Călărași.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că animalul se afla pe domeniul public de trei zile, fără a beneficia de hrană, apă și un adăpost corespunzător.

Polițiștii au identificat deținătorul animalului, care a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 și Legii 205/2004 R, totodată fiind emis și ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioadă de 45 de zile.

Biroul pentru Protecția Animalelor atrage atenția asupra respectării obligațiilor pe care le au deținătorii de animale, respectiv de a oferi acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, precum și posibilitatea de mișcare.

Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 la 12.000 de lei, totodată polițiștii putând emite ordin de plasare a animalului într-un adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, atunci când constată că animalul se află într-o stare de pericol.